Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

Päiväkirja 2010

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1 Päiväkirja 2010 lähetetty To Kesä 10, 2010 9:44 pm

Elisa

avatar
AdminViimeinen muokkaaja, Alisa pvm To Kesä 17, 2010 6:00 pm, muokattu 1 kertaa

Näytä käyttäjän tiedot http://epital.webs.com

2 Maastoilua 10.6.2010 lähetetty Pe Kesä 11, 2010 2:26 am

Elisa

avatar
Admin
Tänään oli aika aurinkoinen päivä, joten se oli juuri sopiva maastoiluun. Saavuttuani tallille, kävin hakemassa pojan laitumelta, vaan helppoa se ei ollut! Toinen on ihan erilainen kuin Lanttu.. ei meinannut tulla luokse sitten millään.. Noo kuitenkin sain pienen maanittelun jälkeen Flintin kiinni ja vein sen tallin pihalle harjauspuomille. Pikainen harjaus, jännesuojat ja kumibootsit jalkoihin ja suitset päähän.

Lähdimme metsään ja kävimme maastoesteradalla. Pari hyppyäkin hypättiin ilman satulaa vaan ei se ollutkaan niin hyvä idea, meinaan pojalla oli taas hieman virtaa.. ensimmäisen porttiesteen hyppy oli toodella korkea ja melkein luisuin esteen jälkeen alas, mutta enpäs tippunut, seuraava este oli tukki ja se menikin paremmin, sain jopa pideltyä Flintin sopivassa tempossa. Parin hypyn jälkeen ravailtiin ja sitten käynnissä takaisin tallille ja suoraan laitumelle. Päästin Flintin irti otettuani suitset ja suojat pois. Toinen laukkasi suoraan laitumen toiseen päähän siltä seisomalta ja itse lähdin talliin tekemään hevosille iltaruokia.

Näytä käyttäjän tiedot http://epital.webs.com

3 Kouluvalmennuksessa 11.6.2010 lähetetty La Kesä 12, 2010 12:05 am

Elisa

avatar
Admin
Tänään oli onneksemme selkeä ja lämmin sää, muttei liian kuuma, joten oli oiva keli valmennukselle. Kentälle tullessani olitte Flintin kanssa jo tehneet perusteelliset lämmittelyt käyden läpi kaikki askellajit. Jo valmennuksen alkupuolella ori kuunteli sinua tarkkaavaisena ja oli yhteistyöhaluinen, hienoa! Ensimmäisenä otimme avotaivutuksia, joissa Flint alkuun tepasteli jähmeänä. Kehottaessani sinua tukemaan enemmän ulkoavuilla, parani työskentelynne huomattavasti. Myös sulkutaivutukset ori taitoi erinomaisesti, pysyen koko ajan hyvin kuuliaisena. Laukannostoja otimme käynnistä ja nekin sujuivat hyvin, kuten olin olettanutkin. Pontseja teille hyvästä yhteistyöstänne ja pehmeästä kädestäsi. Korjattavaa olisi kuitenkin vielä lisättyjen askellajien kanssa. Onnea kisakentille!

Valmentajana Pipsa - super_kakadu[at]hotmail.com

Näytä käyttäjän tiedot http://epital.webs.com

4 Kenttävalmennus 12.6.2010 lähetetty La Kesä 12, 2010 7:06 pm

Elisa

avatar
Admin
Tulin aikaisin aamulla Valkola-tallille pitämään maastoestevalmennusta My Flint nimiselle hevoselle ja hänen ratsastajallensa. En ollut aikaisemmin pitänyt maastossa valmennusta, joten en yhtään tiennyt mikä olisi lopputulos. Saavuttuani tallille ratsastaja kiristi jo Flintin satulavyötä ja tarkasteli varusteita. Tervehdin ratsukkoa ja vaihdoin muutaman sanan, siitä mitä olisi suunnitelmissa. Pian ratsastajan noustuaan selkään lähdimme kävelen maastopolkua pitkin. Jonkun matkan päästä, ohitettuamme jo parit esteet, käskin ratsastajan ravaamaan pienen lenkin kevyessä ravissa. Sillä välin kun hän lähti ravaamaan, tarkastelin maastoesteitä ja madalsin toista hieman. Tultuaan ravipätkältänsä Flint oli lämmennyt jo mukavasti, ja ihan kuin odottaen innostuneena että päästäisiin aloittamaan. Koska kaksi estettä oli pitkällä suoralla, pyysin ratsukkoa nostamaan laukan, ja laukata pätkän, vaihtaen koko ajan ravista laukkaan. Eli pari askelta laukkaa, sitten ravia enemmän ja taas laukkaa. Kiertäen tietenkin esteet. Huomasin että Flint aina lähti nopeaan raviin, kun yritettiin laukkaa nostamaan. Käskin ratsastajaa ottamaan paljon puolipidätteitä ennen kuin antaisi laukkakäskyn. Pian se alkoikin näyttää jo paremmalta. Tässä vaiheessa Flint oli jo hyvinkin innostunut, mutta siitä huolimatta käskin ratsukon ottamaan käynnin hetkeksi ja sitten pysähtymään luokseni. Flint ei olisi halunnut pysähtyä, aluksi se olikin hieman vaikeaa. Kumminkin rauhoitettuaan pyysin ratsastajaa nousemaan esteistuntaan ja korjailin hänen asentoansa. Samalla kerroin miten estettä tulisi lähestyä, aluksi hitaassa ravissa, tai laukassa ja vähän ennen estettä paljon pohkeita, ja ennen sitä paljon puolipidätteitä. Kerrattuamme tämän, pyysin ratsastajan ohjaamaan Flintiä hieman kauemmas ravissa ja sitten kääntyä ja tulla esteille. Ensimmäinen kerta onnistui yllättäen hyvin, mutta silti oli paljon ryntäämistä esteelle. Esteet olivat Flintille vaivattoman helppoja, ja pyysin ratsukkoa tulemaan ne uudelleen, tällä kertaa nostin toisen esteen alkuperäiseen korkeuteen. Muistutin myös niistä puolipidätteistä. Toinen kerta meni paremmin. Sen jälkeen menimme käynnissä toiselle puolelle maastorataa, pitkälle sivulle jossa oli viisi estettä peräkkäin. Kävelin itse kolmen esteen päähän, josta näin kaikki esteet tosi hyvin. Pyysin sitten ratsukkoa tulemaan esteet kerralla läpi, mitään kieltoja ei tullut. Ratsastajan samalla mennessä, huusin ohjeita, aluksi oli ryntäämistä, mutta lopussa ei yhtään. Näiden esteiden jälkeen päätin lopettaa, ja pyysin ratsastajaa ottamaan käynnin ja kävelimme loppumatkan tallille. Tallilla kiitin ratsukkoa ja sanoin vielä parit kommentit ja lähdin kotia kohti.

Valmentajana tikkunekku - vtikkunekku[at]wippies.fi

Näytä käyttäjän tiedot http://epital.webs.com

5 kouluratsastusvalmennus Kivihaassa lähetetty To Kesä 17, 2010 5:59 pm

Elisa

avatar
Admin
Tänään oli valmennuspäivä Kivihaassa. Kuljetusvaunun olin kiinnittäny autoni perään jo aamulla ja varusteetkin oli pakattu jo valmiiksi, joten enää täytyi lastata hevonen. Lähdin hakemaan Flintiä laitumelta ja ihmeen nopeasti se sieltä ravasi portille. Talutin sen harjauspuomille ja lähdin hakemaan pojan varusteita Melinan saapuessa tallista minua vastaan. Sovimme että hän pitää tallia pystyssä sent aikaa kun olen Flintin kanssa reissussa. Hain kuljetussuojat ja harjat. Hoidin pojan nopeasti, mutta silti tarkasti, vaikka se olikin ihan puhdas. Enää vain suojat ja loimi päälle ja matkaan. Lastaus sujui hieman hankalasti, mutta Melinan ja porkkanoiden avulla saatiin Flint lastattua ja matka saattoi alkaa.

Puolen tunnin ajomatkan jälkeen alkoi näyttää tutulta. Kivihaka oli aivan silmiemme edessä ja käännyimmekin kivimuurien sisäpuolelle. Parkkeerasin auton tuvan viereen Ellan ja fein juostessa meitä vastaan. Halaustulvan ja kuulumisten vaihdon jälkeen aloimme ottaa poikaa ulos. Flint osoitti jo mieltään potkimalla ja hirnumalla kuin viimeistä päivää ja fei jo ihmettelikin minkälainen hirviö traikussa oikein oleskeli, vaikkakin tiesi varsin hyvin kuka siellä oikeasti oli. Flint saatiin nopeasti ulos ja vein sen vapaaseen kakkostarhaan.

Kävin viemässä kamat satulahuoneeseen sillä aikaa kun Ella ja fei menivät kuulemma katsomaan Flintiä. Lähdin myös itse Flintin luokse, itseasiassa hakemaan sitä talliin. Hetken juttelimme Ellan kanssa valmennustunnin aiheista Flintin ravaillessa tarhaa ympäri ja komeiden pukkisarjojen saattelemana se saapui luoksemme. "Tuossa kyydissä en kyllä haluaisi olla!", Ella sanoi yllättyneenä siitä, kuinka jyrkkiä pukkeja poika päästeli.

Seruaavaksi menimme talliin varustamaan Flintin. Koulusatula, kankisuitset ja suojat, siinä ne, kaikki valmiina; fei kameran kanssa, Ella valmiina pitämään valmennuksen ja minä sekä Flint valmiina osallistumaan valmennukseen. Lähdimme kaikki yhdessä kentälle ja tunti saattoi alkaa. Kaikki sujui hyvin ja tässä Ellan kommentti:

"Flint ja Alisa tulivat tänään minun valvovan silmäni alle treenaamaan hieman koulukiemuroita.
Suunnittelimme yhdessä tunnin aihetta ja kulkua, ja yhteistuumin päätimme treenata vastalaukan
ihan priima kuntoon. Alkuverkoiksi Alisa sai ratsastaa Flintiä reippaasti eteen, jotta takajalat työskentelisivät myös. Orilla kun oli vauhtia vaikka muille jakaa, mutta välillä meinasi unohtua, että ne jalatkin kuuluvat mukaan pakettiin. Pienillä siirtymisillä ja puolipidätteillä Alisa sai Flintin takaosan toimimaan, ja ori alkoi keskittyä puuhaansa. Vauhtia otettiin vielä pois suurilla pääty-ympyröillä, missä Alisa sai asettaa Flintiä myös ulospäin, valmistellen tulevaa tehtävää. Toiseen suuntaan samanlaiset verryttelyt, jonka jälkeen pyysin Alisaa nostamaan laukat pari kertaa
kumpaankin suuntaan. Ensimmäiset nostot olivat todella räjähtäviä, Flint sinkosi eteen kolme askelta, rauhoittuen sitten. Isoilla puolipidätteillä Flint alkoi kestämään hanskassa myös nostot, ja sitten annettiin hevosen huilata.
Pienen tauon jälkeen laukannostot päädyistä, ja ratsastaa puolirataleikkaan. Mikäli Flint kestäisi
hyvin käsissä ja rauhassa, Alisa saisi jatkaa uralle vastalaukkaa kulmaan asti. Ensimmäiset laukat menivät jälleen hevosen rauhoitteluun, mutta jo kolmannella kerralla tuli erittäin hieno suoritus, ja laukka ei vaihtunut! Kiiteltiin hevosta, ja vaihdettiin suuntaa. Toiseen suuntaan sama, ja Flint selvästi oli tajunnut idean. Se esitti erittäin hienon laukkalävistäjän ja sen jälkeen muutaman askeleen vastalaukka pätkän. Tämä tehtävä sai olla tässä, vaihdetaan hieman vaativampaan. Seuraavaksi Alisa nosti pitkällä sivulla vastalaukan ja laukkasi pitkän sivun. Tämäkin onnistui hyvin, ja toiseen suuntaan ratsukko sai ottaa loivan kiemuran mukaan. Tässä vaihto tuli ensimmäisellä kerralla, mutta seuraavaksi Alisa osasi jo varautua, ja kiemura tuli mukaan hienosti! Loppuverkat saivat mennä itsenäisesti, ja yhdessä vielä puhuttiin tunti läpi loppukäyntien aikana."


"Ihan outoa, että poika sinkoili tänään niin tajuttoman paljon! Tosin viime päivinä se on ollut hieman vähemmällä liikunnalla, vaikka kilpailuja ollaan kierrelty.", sanoin Ellalle
"Johtui varmaan uudesta ympäristöstä.. olihan sillä tarhassakin vauhti päällä.", Ella sanoi
"Niin mutta koulutunneilla se on aina ollut rauhallinen ja keskittynyt täysin, esteillä se vain yleensä räjähtää.. no mutta sainpa kuitenkin pideltyä sitä ihan hyvin, enkä ainakaan tippunut..", sanoin.

Veimme Flintin talliin ja riisuttuani varusteet päästin sen takaisin tarhaan ja lähdin viemään varusteita takaisin traikkuun, jonka jälkeen palasin satulahuoneeseen fein ja Ellan seuraksi. Emekin saapui talliin ja vaihdoimme kuulumiset. Noin tunti siinä vierähti ja kello alkoi näyttää jo kuutta. Lähdin hakemaan Flintin takaisin talliin ja puin sille kuljetusvarusteet päälle ja lähdimme lastaamaan sitä traikkuun. Tällä kertaa poika meni suoraan sisään, ilman mitään temppuja ja pääsimme lähtemään takaisin kohti Valkolaa.

Saavuttuamme tallille Topi tuli auttamaan traikun kanssa, otimme flintin ulos ja Topi ajoi auton takaisin parkkipaikalle. Melina ja Elde ratsastivat kentällä ja tervehtivät meitä. Otin Flintin loimen ja suojat tallin pihalla pois. Kiinnitin pojan puomiin ja hain ötökkäsuihkeen tallista. Suihkuttelin aineen pojan päälle, pistin kärpäshupun riimuun ja vein Flintin laitumelle.

Näytä käyttäjän tiedot http://epital.webs.com

6 22.6.2010 Estevalmennuksessa lähetetty Ti Kesä 22, 2010 10:48 pm

Elisa

avatar
Admin
Tänään käytiin taas Ellan estevalmennuksessa, Kivihaassa ja hyvin meni!

"Jälleen Alisa ja Flint valvovan silmän alla, tällä kertaa esteiden parissa! Viime kertaisen jälkeen olin varustautunut lennokkaaseen tuntiin rauhallisilla tehtävillä. Ja jos sitten lopuksi vaikka hypättäisiin isompaa yksittäistä? Oltiin rakennettu Kivihakalaisten kanssa esteitä jo kentälle valmiiksi, joten kun Alisa saapui orin kanssa paikalle olimme valmiita aloittamaan. Alkuverryttelyn sai suorittaa itsenäisesti. Tavoitteena saada kuuliainen ja rauhallinen ori. Alisa onnistuikin erittäin hienosti, ja Flint kulki rennosti eteenpäin pysyen kuolaintuella. Sitten ratsukko sai aloittaa puomeilla. Flint jännittyi hieman, ja laittelimme puomit sitten ympyrälle. Nyt orin piti keskittyä laittamaan jalat kaarevalla uralla oikeisiin kohtiin, ja selvästi aiheutti päänvaivaa. Alisa onneksi taitavana kuskina sai ratsastettua Flintin sopivassa ravissa puomeille, ja ne onnistuivat hienosti. Laukassa jatkoimme kavaletti-tehtävällä. Flint kaasutteli jumppasarjalle, mutta taitavasti selvitti itsensä yli. Nyt Alisa sai tehdä paljon puolipidätteitä ja voltteja sarjalle lähestyessä. Flint yritteli edelleen kiihdyttää, mutta pienellä voltilla rauhoittui. Kun tehtävä oli onnistunut kumpaankin suuntaan, pidettiin pieni tauko. Seuraava tehtävä olisi tulla lyhyellä sivulla okseri ja sen jälkeen pian pysty. Alisa sai itse päättää kuinka ratsastaisi tien. Väliin mahtuisi tekemään voltin, jos vauhti kiihtyisi liiaksi. Pätkä onnistui kuitenkin yllättävän hyvin, Flint hyppäsi vauhdikkaasti, mutta Alisa sai laskettua laukat esteiden väliin, joten annoimme tämän tehtävän olla. Sitten vielä isompaa sarjaa. Kolme estettä, kaksi okseria ja pysty. Ensimmäisessä välissä yksi laukka ja toisessa kaksi, korkeus se 90cm. Ensimmäisellä yrityksellä viimeinen puomi tippui. Flint ponnisti liian kaukaa yrittäen väliä vain yhdellä laukalla. Toiselle yritykselle Alisa onnistui pitämään vauhdin hallittuna, ja sarja ylittyi upeasti! "Tämäpä onkin tylsä tunti, pienellä hiomisella kaikki tulee kuin oppikirjasta" naurahdin ja pystytin 110cm okserin keskelle kenttää. Loppuun saisivat vielä esitellä lentotaitojaan. Este ylittyikin hienosti, reilulla vauhdilla ja ilmavaralla. Vielä muutama 120cm ylitys, jonka jälkeen este laskettiin loppuverkka korkeuteen. Itsekseen verrytteli loppuun, mutta tunnin vetäjänä en voi sanoa muuta kuin vauhdikas ja kapasiteetikas hevonen!"

Näytä käyttäjän tiedot http://epital.webs.com

7 Vs: Päiväkirja 2010 lähetetty Pe Heinä 02, 2010 2:45 am

Elisa

avatar
Admin

Ilma oli lämmin ja aurinkoinen, joten mikä voisikaan olla ihanampaa kuin pulahtaminen viileään lampeen. Käytiin siis tänään kaksistaa Flintin kanssa uimassa.

Näytä käyttäjän tiedot http://epital.webs.com

Sponsored content


Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa